Chalet huren in Wallis - Zwitserland

Chalet Wallis Belalp

Het prachtige Chalet Bergfrieden op de Belalp in Wallis, Zwitserland kunt u huren. Het heeft drie etages waarvan er twee verhuurd worden; de begane grond en de middelste etage. In het duits heet dat het EG (Erdgeschoss) en 1. OG (Erstes Obergeschoss). Wilt u een vakantiehuisje huren in Wallis in Zwitserland dan is dit chalet erg aan te bevelen.

De onderste vakantiewoning huren

De begane grond bestaat uit de woonkamer met open keuken, een slaapkamer met twee bedden, een badkamer met douche en toilet en een bergruimte met koelkast, kapstok en kasten. In de woonkamer staat een slaapbank voor twee personen. Deze woning is ideaal voor twee of drie volwassenen of twee volwassenen met twee kinderen. Vier volwassenen gaat ook, maar dat is wel het maximum.

De middelste vakantiewoning huren

De woning op de eerste verdieping is wat groter en heeft een woonkamer met slaapbank, een keuken met eettafel, twee slaapkamers met elk twee bedden, een hal en een badkamer met douche en toilet. Er is een balkon aan de voorkant en bij de keuken aan de zijkant. Deze woning is ideaal voor 4 tot 6 personen. Voor 6 personen moet de slaapbank in de woonkamer worden gebruikt. Tevens is er een kinderledikantje aanwezig.

Beide woningen hebben een televisie met satellietschotel, een DVD speler en gratis WiFi. Roken is niet toegestaan. Huisdieren zijn welkom. Check hier de beschikbaarheid om dit chalet in Wallis te huren.

Huurprijzen van het chalet

In de tabel hieronder ziet u de prijzen per week per woning in Zwitserse Franken. De huur kunt u gewoon in Euro’s in Nederland betalen. De koers van de Zwitserse Frank fluctueert de laatste tijd nogal, neem gerust contact met ons op voor een prijs in Euro’s.

WoningWinterZomer
Benedenwoning CHF650500
Middelste woning CHF905745

Deze huurprijs is inclusief elektriciteit, verwarming, water en toeristenbelasting.

Beddengoed

In de winterperiode is het mogelijk om beddengoed, theedoeken en handdoeken te huren via het nabijgelegen Restaurant Kristall, maar u kunt dit uiteraard ook zelf meenemen. Wilt u huren, dan krijgt u van ons de contactgegevens van Restaurant Kristall.

Schoonmaken

Huurders laten de woning schoon achter voor de volgende huurder. Wilt u het schoonmaken liever niet zelf doen dan kunt u hiervoor eveneens contact opnemen met de fam. Ruppen van Restaurant Kristall. De kosten van het schoonmaken door de fam. Ruppen bedragen CHF 120 voor de middelste woning en CHF 100 voor de onderste woning.

Bagage

Iedere passagier van de kabelbaan mag tot 22 kg persoonlijke reisbagage kosteloos meenemen in de cabine. Daarboven gelden de volgende tarieven:

  • 23  –  32 kg:   CHF 12,-
  • 33  –  42 kg:   CHF 15,-
  • 43 – 200 kg:   CHF 22,- (transportkar van de kabelbaan)

In het winterseizoen is het vooral op zaterdagen druk en kan het moeilijk zijn om uw bagage in de cabine mee te nemen. Uw bagage kan dan het beste in een karretje in de kabelbaan, hiervoor moet u dus apart betalen. In de zomer is de kabelbaan niet zo vol en mag u met de bagage gewoon in de gondel, mits het maximaal 22 kg per persoon is. Vanaf de aankomst boven is het ongeveer een kwartier lopen naar het chalet. Bij het chalet hoort een handkar waarmee u zelf de bagage kunt transporteren; in de winter is deze door de hoeveelheid sneeuw helaas niet te gebruiken. Veel gasten gebruiken rugzakken of weekendtassen om zelf naar het vakantiehuis te lopen, maar u kunt de bagage ook tegen betaling laten bezorgen. Informeert u bij het personeel van de kabelbaan. Meer informatie vindt u op de website van belalp Bahnen.

Parkeren in Blatten

Belalp is alleen bereikbaar per kabelbaan (of lopend, maar dat is een flinke tocht) en daarom moet u de auto in Blatten achterlaten. Er is een prachtige parkeergarage die in de winter 12 frank per dag kost en in de zomer 9 frank. Als u bij ons huurt krijgt u per email een gastenkaart waarmee u o.z. korting krijgt op het parkeertarief. Maar er is ook een gratis parkeerterrein iets boven Blatten, Rischinu genaamd. In de winter rijdt er een pendelbus die u gratis vanaf dit parkeerterrein terugbrengt naar de kabelbaan in Blatten. In de zomer rijdt die bus niet, dan is het een minuut of 15 lopen naar de kabelbaan.

Voor de dagjesmensen is er ook een dagparkeerplaats waar u per uur betaalt.

Tarieven kabelbaan, bagagetransport, liften, skischool en skihuur

Reserveren? Beschikbaarheid