Belalp - Blatten - Zwitserland

De Belalp bij Blatten is een uniek gebied in het kanton Wallis in Zwitserland dat zowel voor de wintersport als voor een actieve zomervakantie een ideale verblijfplaats is. De Belalp is autovrij en biedt door de hoge ligging op 2.100 meter een adembenemend mooi uitzicht op 17 bergtoppen van meer dan 4.000 meter en op de beroemde Aletschgletscher die met 23 km de langste gletscher is van de Alpen.

Belalp – Blatten in de winter

Belalp Hostock skipisteIn de winter is de Belalp een heerlijk skigebied met 60 km pistes en 10 skiliften, waaronder de langste zespersoons stoeltjeslift van Zwitserland die u comfortabel naar 2.500 meter hoogte brengt. Het skigebied van de Belalp is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op de Belalp bevindt zich de Hohstock piste; één van de mooiste en hoogste zwarte pistes van Wallis die alleen via een kleine tunnel op 3100 meter bereikbaar is (klik op de foto). Lees en bekijk meer over Belalp in de winter op de pagina over winstersport.

Belalp in de zomer

Hangbrug Belalp RiederalpIn de zomer is de Belalp een paradijs voor mensen die van actieve vakanties in de bergen houden. Rondom de Belalp en het dorpje Blatten ligt een uitgestrekt netwerk van wandelpaden, van eenvoudig tot behoorlijk pittig zoals de prachtige klim naar de Sparrhorn op 3.020 meter, de Foggenhorn op 2.570 meter en de Oberaletschhütte op ruim 2.600 meter. De wandeling naar Riederalp over de 124 meter lange hangbrug (klik op de foto) mag gerust spectaculair genoemd worden! Meer informatie over Belalp in de zomer vindt u op de pagina over zomervakantie.

Op de pagina over Blatten kunt u meer lezen over de route en de bereikbaarheid van Belalp-Blatten. Om iets van de speciale sfeer van de Belalp te proeven, bekijk dan onderstaande video met prachtige beelden en het beroemde Belalp lied!

Belalp, miis Paradies – Z’Hansruedi

Chalet huren op de Belalp? Beschikbaarheid