Blatten, mooi en rustig dorp in Wallis

Blatten Wallis

Blatten Wallis Naters

Blatten bij Naters is een klein dorpje in het kanton Wallis in Zwitserland met 170 inwoners. Rondom de prachtige oude kern van Blatten bevinden zich hotels, vakantiehuizen, restaurants, een kleine supermarkt, sportwinkels, een VVV, een geldautomaat, de kabelbaan naar Belalp en de skischool.

Blatten weer en klimaat

Blatten is ideaal gelegen tegen een zuidhelling van de Walliser Alpen. Een fijn klimaat in de zomer met veel zon. In de winter veel sneeuw, vooral in de hoger gelegen delen en op de Belalp. Eind September en Oktober kan het weer in Blatten ook heel aangenaam zijn met veel zon en prachtige kleuren in de natuur. Kijk voor het actuele weer in Blatten aan de zijkant van deze pagina.

Gemoedelijk, rustig en geweldige natuur

Blatten is geen dorp met een bruisend uitgaansleven en uitgebreide aprés-ski gelegenheden. Maar het is wel de ideale plek voor iedereen die wil genieten van rust, een prachtige natuur, een actieve zomervakantie of een heerlijke wintersport.

Blatten Belalp

Het dorp Blatten is onlosmakelijk verbonden met de Belalp, een heerlijke plek voor uw zomer- en wintervakantie. Kijk hier voor meer informatie over de Belalp.

Bereikbaarheid van Blatten in Zwitserland

Voor een vakantie op de Belalp is Blatten uw eindbestemming voor de auto; het laatste stuk gaat u met de kabelbaan omhoog. Een reis naar Blatten met de auto kan via verschillende routes, afhankelijk van waar u vandaan komt in Nederland. De meest gebruikte route naar Blatten gaat via Duitsland, Basel en Bern naar Kandersteg waar u met de auto op de trein gaat. Aangekomen in Goppenstein rijdt u via Brig en Naters naar Blatten. Een alternatief is de route via België en Frankrijk naar Basel. Sommige mensen kiezen voor de route via België en Frankrijk naar Genève vanwaar u via het Rhonedal langs Sion naar Brig, Naters en Blatten rijdt.

De autotrein van Kandersteg naar Goppenstein door de Lötschbergtunnel kan in de winter druk zijn, vooral op zaterdag. Hoe vroeger u in Kandersteg kunt zijn hoe beter. Op drukke dagen rijdt de trein non-stop, op andere dagen meestal ieder half uur. De treinrit kost CHF 25,- per auto en duurt ongeveer een kwartier.

Winterbanden en sneeuwkettingen
De weg van Naters naar Blatten is een 10 kilometer lange klim met de auto over een niet al te brede, maar wel uitstekende weg. Omdat het een route is voor de ‘Postauto’ wordt deze weg naar Blatten bij sneeuwval zo snel mogelijk schoon gemaakt, maar theoretisch kan het voorkomen dat u sneeuwkettingen nodig heeft. Sneeuwkettingen meenemen is in Zwitserland wel aan te bevelen omdat bij sneeuwval op sommige wegen het gebruik hiervan verplicht is. Winterbanden zijn niet wettelijk verplicht maar eigenlijk onmisbaar. In Duitsland zijn winterbanden verplicht bij ‘winterse omstandigheden’. Krijgt u in dergelijke situaties problemen en heeft u geen winterbanden dan riskeert u een flinke boete.

Informatie over parkeren in Blatten vindt u op de pagina over het huren van het chalet.

Toe aan vakantie? Chalet huren