Zomervakantie Belalp - Wallis - Zwitserland

Voor iedereen die houdt van bergen, overweldigende natuur en wandelen is de Belalp in Wallis de ideale plek voor een zomervakantie in Zwitserland. Uw auto blijft achter in Blatten en u laat u met de kabelbaan vervoeren naar 2.100 meter waar een adembenemend uitzicht het begin is van een prachtige zomervakantie.

Ruime keuze aan wandelingen

Houdt u van een stevige wandeling? Dan is de Belalp voor u de ideale vakantiebestemming in Wallis. De tocht naar de Nesselalp door een prachtig groen gebied is niet zwaar en prima te doen met kleine kinderen. Houdt u van een pittige bergwandeling van een uur of 5 dan zijn de beklimmingen van de Foggenhorn en Sparrhorn echte aanraders. De bekende Massaweg van Blatten naar Ried is ook een populaire dagtocht. Afdalen naar het dorp Blatten door het bos en het pittoreske dorpje Eggä is heerlijk en wilt u niet met de kabelbaan terug dan klimt u gewoon ook weer terug omhoog!

Wandelroutes in de zomer

Spectaculaire zomeractiviteiten

Voor een adrenalinekick is er een ruime keuze aan activiteiten. Heeft u geen hoogtevrees dan is de tocht naar de Oberaletschhütte prachtig. Een pittige wandeling naar Riederalp voert u over één van de langste en hoogste hangbruggen in Zwitserland. Canyoning onder begeleiding van een gids is ook mogelijk in de indrukwekkende Massaschlucht. Gaat u voor de echte uitdaging dan kunt u kiezen voor het beklimmen van een top van meer dan 4.000 meter of een tocht over de Aletschgletscher, beide uitaraard onder begeleiding van een ervaren berggids.

Alpincenter Belalp

Gevarieerde zomervakantie in Wallis

Ook voor een leuk dagje uit in de zomer is de Belalp een goede uitvalsbasis. De oude stad van Brig is de moeite waard en een tocht naar Italië over de Simplon pas is erg leuk om te doen. In Naters en Brig zijn verschillende mooie zwembaden, waaronder het beroemde thermaal zwembad Brigerbad met warme bronnen, een wildwaterbad, grotbad en glijbaan van 182 meter.

Touristinformatie Brig-Belalp

Huis huren voor de zomervakantie? Beschikbaarheid